Amanda Bergström

Livet med ett barn med särskilda behov

Första mötet med habiliteringen

min vardag Permalink0
Vår morgon startade strax efter 6 imorse och har rullat på sedan dess. Vid ett rullade vi mot Eksjö för att gå på möte med habiliteringen. Detta mötet var för mig och Jim så Milo fick vara hos sin farmor och farfar under tiden. Mötet gick iallafall jättebra och det känns jättebra. De vi träffade var supertrevliga och de var lätta att prata med. Vi fick tips, råd och hjälp av dem. De ska även skicka en ny kallelse om en månad och de ska även skicka ut en kallelse till sjukgymnast som ska få träffa Milo. De berättade även om deras "öppna förskola" som är till för barn & ungdomar som är i kontakt med habiliteringen. Superkul!

För er som inte vet vad habilitering är så är det alltså inte samma sak som rehabilitering, det är två olika saker. Rehabilitering är alltså när man tränar upp en funktion igen efter till exempel en olycka. Man återskapar sin förmåga. Habilitering är mer att man skapar förmågan. Insatserna habiliteringen gör är riktade mot personer som har medfödda funktionsnedsättningar, alternativt fått funktionsnedsättningen i tidig ålder. Habilitering är alltså för de som ska bibehålla och utveckla sina förmågor. 

Eftersom att vi inte vet hur Milo kommer att utvecklas så har vi hjälp av habiliteringen redan från början så att vi kan följas åt hela tiden och göra det så bra som möjligt utifrån hans förutsättningar. Så att vi redan är i kontakt med dem känns superbra! 
(null)
Till top